Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Flintholm Kirke
Porten til Frederiksberg
Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Daells Varehus

Dato
Torsdag d. 8. september 2022, kl. 14:00
Medvirkende
Peter Friis

Hvem har ikke i barndommens glade år, siddet med et af Daells Varehus' kataloger, opslugt af de mange, farvede glitrede sider og kigget på skørter, sko og fine kjoler, for bagefter at gemme de nøjsomt samlede glansbilleder i dem.

Da Daells Varehus lukkede i 1999, var det enden på en epoke i dansk kulturhistorie. Færre og færre tog til sidst turen om ad Nørregade. I Daells Varehus storhedstid, var varehuset et samlingspunkt for hele familien, enten i selve butikken, eller i det landsomdelte katalog.

Foredraget stiller ind på danske kvinders stil- og kulturhistorie med udgangspunkt i Daells Varehus' katalogers beklædningssider. Katalogerne fra dengang bruges stadig i dag af designere og filmfolk (Matador, Krøniken m.v.), men de dokumenterer også på anden vis overraskende kulturhistorie. Kom med på en rejse gennem ni årtiers kulturhistorie, og genoplev barndommens kassebukser, mors kitler og laksefarvede skørter, når designer og foredragsholder Marlene Voigt, med et muntert glimt i øjet, dykker ned i vores fælles "kulturarv".

Flintholm Eftermiddage er gratis, men husk at tilmelde dig via kirkens hjemmeside.
Pris for kaffe 20 kr.