Lørdag d. 26. oktober 2019, kl. 12:30

Akkordeonisten Bjarke Mogensen har markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Kun 13 år gammel debuterede han som solist i en tysk tv-udsendelse med München Symfonikerne. Mange husker nok Bjarke Mogensen som vinder af DR’s klassiske musikkonkurrence “Spil for livet”, hvor han overraskede både seere og jury med sit usædvanlige instrument og musikerskab. Hans unikke beherskelse af instrumentet har siden bragt ham rundt i hele verden, hvor han har gæstet koncerthuse som Concertgebouw i Holland, Carnegie Hall i New York samt præsidentpaladset Kreml i Rusland.

Ved koncerten skal vi høre musik af D. Scarlatti. Han har skrevet mange sonater for sit foretrukne udtryksmiddel, det ikoniske barokinstrument cembalo. Men her skal vi høre Bjarke Mogensens eget bud på Scarlattis sonater, udført på et moderne akkordeon i Steinway-klassen.

Herudover musik af tangopionéren Astor Piazzolla og helt nye toner af Anders Koppel skrevet til Bjarke Mogensen, samt 70-års jubilaren Poul Ruders drømmende 'Dream Catcher' fra 2005. 

Sted
Flintholm Kirke