Tirsdag 9. april 14-16
”Den danske guldalder og litteraturen” ved Mogens Wenzel Andreasen

Bliv klogere på guldalderens mangefacetterede litteratur. Forfatter og foredragsholder Mogens Wenzel Andreasen fortæller underholdende om den ukendte, vittige, spændende og uhyggelige litteratur i 1800-tallets Danmark. Mogens Wenzel Andreasen er kendt fra DR’s musikquiz Kontrapunkt og han er også en flittig oversætter og konferencier. Han har bl.a. oversat størstedelen af Steven Kings forfatterskab og selv udgivet erindringsbøger, biografier m.m.
I øvrigt er han en rigtig god ven af Flintholm Kirke, så derfor glæder det os endnu engang, at byde ham velkommen og høre et spændene foredrag.

Gratis adgang - kaffe og kage 20 kr.

Tirsdag 23. april 14-16
”Da landbolivet blev en by i provinsen” ved Johannes Nørregaard Frandsen

I 1950’erne boede halvdelen af den danske befolkning på gårde eller i landsbyer. ’Ude på landet’ var midten af verden, som rummede gården, brugsforeningen, sognet, kirken og det lokale liv.
Efter 2. verdenskrig satte en udvikling i gang, som i løbet af få årtier forandrede midten til udkanterne. Det er den historie, der serveres i foredraget, med personlige erindringer, underspil og humør.
Johannes Nørregaard Frandsen er oprindeligt landmandsuddannet og siden cand. mag i nordisk litteratur og skriver hver mandag en fast klumme i Kristeligt Dagblad om netop dette emne.
Gratis adgang – kaffe og kage 20 kr.

Tirsdag 14. maj 14-16
”Opera i guldalderens København” ved Henrik Engelbrecht

I begyndelsen af 1800-tallet synger Det Kongelige Teaters skuespillere Mozart uden nogen særlig uddannelse – med kun meget få prøver og for nogles vedkommende i en evig brandert. Hvis de pjækker fra prøverne, risikerer de at ryge i fængsel. Kongen smider landets førende operasanger helt ud af landet, da han tager rollen som Don Juan lidt for bogstaveligt overfor en af prinsesserne på Amalienborg.
Operaeksperten Henrik Engelbrecht fortæller levende og engageret om dengang ordensmagten også havde travlt på tilskuerpladserne og når københavnerne købte teaterbilletter; for der var fysisk kamp om at få fat i de eftertragtede billetter, og der var tit slagsmål efter forestillingerne.
Tag med i det iskolde og stinkende teater, hvor publikum spiser den medbragte mad undervejs i forestillingerne, og drikker rigeligt med brændevin til … når de altså ikke skal koncentrere sig om at smide rotterne ud af deres loger.
Bliv betaget og begejstret over operaens magiske verden sammen med en af Danmarks førende operaeksperter.

Gratis adgang - kaffe og kage 20 kr.

Tirsdag 28. maj 9.30-17.00
Forårstur til Helsingør

Bussen kører os nordpå, hvor vi skal besøge Vor Frue Kloster, Sct. Mariæ Kirke og Søfartsmuseet, begge steder med rundvisning. Undervejs spiser vi frokost og får kaffe og kage.

Turen er ikke for gangbesværede, da der er mange trapper.
Der er et begrænset antal pladser, så det er først til mølle.
Billetter kan købes på kirkekontoret fra 23. april - 14. maj
Prisen er 225 kr. for hele dagen. Drikkevarer betaler man selv.

På godt gensyn!